09.09.2008. / 19:05

Autor: Katarina Zorić

Uoči nogometnog spektakla na Maksimiru

Bilić: Idemo po pobjedu

Bilić je naglasio da su naši igrači u ovom trenutku bolja momčad nego li prije dvije godine, ponajviše zbog uigranosti koju su stekli, ali i činjenicu da su dvije godine stariji

Dan uoči nogometnog spektakla na Maksimiru, izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić bio je optimističan. "Igrači su svježi, spremni i optimistični, ali i dovoljno oprezni jer idu na opasna protivnika: megareprezntaciju s igračima ekstra klase", istaknuo je Bilić.

Ustvrdio je da je svaki pozitivan rezultat protiv Engleza dobar, ma gdje bio, u Hrvatskoj ili na prvenstvu ili kod njih. "Ali mi sad ne bi pristali na taj bod, jer vjerujem, uz sav respekt koji imamo prema njima, vjerujemo da imamo više šanse i dovoljno argumenata za pobjedu", rekao je Bilić hrvatskim i engleskim novinarima.

Naglasio je da su naši igrači u ovom trenutku bolja momčad nego li prije dvije godine, ponajviše zbog uigranosti koju su stekli, ali i činjenicu da su dvije godine stariji. "Prije utakmice s Englezima u Zagrebu imalo smo 20 treninga u nogama, prije Wembleya 50, a uoči utakmice na Maksimiru 150", objasnio je Bilić. Kapetan naše reprezentacije Niko Kovač svjestan je da bi bilo fantastično pobijediti Engleze. Međutim važnije od toga s kim igraju jest osvojiti nova tri boda u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo.

 "Uzeti šest bodova iz dvije utakmice bilo bi fantastično jer ipak je to Engleska. Oni su izmislili taj sport, oni su još uvijek velika reprezentacija, jedna velika država i normalno da bi nam bilo drago" rekao je Kovač. Izbornik je novinarima  zabranio pitanja o West Hamu i još je jednom ponovio da ne napušta klupu hrvatske reprezentacije.

"Bit će teška utakmica, ali vjerujem u dečke i nadam se pobjedi", poručio je pak ozlijeđeni reprezentativac Eduardo da Silva, stigavši sinoć iz Londona kako bi ispratio večerašnji sraz Hrvatske i Engleske. "Znam da će biti teško s Englezima i da bi im velik udarac bio da ih po treći put pobijedimo, no danas očekujem pobjedu, kazao je Eduardo prognoziravši pobjedu Hrvatske od 1:0, ali, kako kaže, ne bi bio nimalo razočaran remijem.

Tijekom jutarnjih sati, u Zagreb su posebnim zrakoplovnim linijama počeli pristizati veći brojevi engleskih navijača, a očekuje se da će ih do kraja dana biti i do nekoliko tisuća. Oni malobrojni, čuvani jakim policijskim snagama u centru grada, koji su došli dan prije, nisu previše odisali optimizmom.

' Ako izvučemo neriješeno, biti će to veliki rezultat', rezime je većine navijača, koji po prirodi stvari (posebice Englezi) inače najsubjektivnije proklamiraju igru svoje nacionalne selekcije. Daleko od toga ovaj put nisu bili ni poslovično arogantni engleski novinari, koji su kroz komentare u matičnim novinskim kućama, ali i na novinskim konferencijama hrvatske reprezentacije, izražavali pesimizam večerašnjim rezultatom, obzirom na igru koja je pružena u nekoliko posljednjih utakmica pod pashom izbornika Fabia Capella.

Sam Capello, na zadnjem je novinarskom okupljanju kao prednost reprezentacije na čijem je čelu naglasio gostujući teren, ističući kako na Wembleyu navijači nenaklonost iskazuju već nakon prve pogreške. 'Ovdje u Zagrebu biti će puno drugačije', kazao je Capello, misleći pritom na tri tisuće engleskih navijača koji su u brojčanoj opreci s ostatkom podržavatelja hrvatske reprezentacije. Izvjesno je kazati, kako većim dijelom utakmice, Capellu neće smetati zvižduci Engleza.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika