10.09.2008. / 23:04

Autor: Katarina Zorić

Hrvatska - Engleska 1:4

Težak poraz Hrvatske

Hrvatski reprezentativci na maksimirskom stadionu nisu izgubili 36 utakmica u nizu, no večerašnja je utakmica protiv Engleske završila porazom. Englezi su pobijedili 1:4

 „Neosvojiva tvrđava“, kako su zaljubljenici u hrvatski nogomet i hrvatsku reprezentaciju nazivali stadion u Maksimiru, osvojena je. Naime, hrvatski reprezentativci na maksimirskom stadionu nisu izgubili 36 utakmica u nizu, no večerašnja je utakmica protiv Engleske završila porazom. Englezi su pobijedili 1:4.

Utakmica je počela minutom šutnje za poginule slovačke turiste. Pred prepunim maksimirskim stadionom Hrvatska je počela dominantno, ali se nakon 20ak minuta igre hrvatska reprezentacija istrošila i počela je griješiti. U tim prvim minutama najzapaženiji hrvatski reprezentativci bili su Vedran Ćorluka i Dario Srna koji su svojim prodorima po desnoj strani uzrokovali najviše problema Englezima. Igrači Hrvatske stvorili su nekoliko izglednih prilika koje, nažalost prepunih tribina i svih navijača , nisu iskoristili.

U 26. minuti mladi engleski reprezentativac Theo Walcott postiže svoj prvi pogodak za englesku reprezentaciju nakon što se lopta nezgodno odbila od Roberta Kovača te je Walcott neometano poslao loptu u gol. Upravo je Walcott  uz Emilea Heskeya najviše prijetio hrvatskoj obrani, koju su bez poteškoća prolazili po desnoj strani. David Backham bio je najavljivan kao jedan od igrača koji će početi utakmicu s Hrvatskom, no engleski izbornik Fabio Capello ostavio ga je na klupi i u 36. minuti utakmice šalje ga na zagrijavanje. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:1 u korist Engleske.

Drugo poluvrijeme počeli su isti sastavi koji su počeli i utakmicu. Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić uzdao se u napadački dvojac Hrvatske Mladena Petrića i Ivicu Olića, koji nažalost nije pokazao svoju pravu formu. Prvi su zaprijetili Englezi i to Frank Lampard iz slobodnog udarca nakon prekršaja Joa Šimunića nad Wayneom Rooneyjem. Lopta je otišla daleko iznad gola hrvatskog vratara Stipe Pletikose. Presudan se  trenutak dogodio u 52. minuti kada je nakon naizgled bezazlene borbe za loptu između Roberta Kovača i Joea Colea hrvatski reprezentativac laktom je u skoku razbio arkadu Englezu. Tada je glavni sudac utakmice Luboš Mihel dao crveni karton Kovaču, a J.Cole je morao napustiti igru.

Zamijenio ga je Jermaine Jenas, a umjesto Petrića ušao je Dario Knežević. Nakon toga igra hrvatske reprezentacije potpuno se raspala. U 59. i 63. minuti Englezi postižu svoj drugi, tj. treći pogodak. Ponovno je Walcott neometan u 59. minuti postigao svoj drugi pogodak na utakmici, a Rooney  U oba slučaja stvorili su višak igrača na desnoj strani, no nakon ulaska Marija Mandžukića, koji je ušao umjesto Ivice Olića u 73. minuti, Hrvatska postiže svoj prvi pogodak utakmice. Upravo je Mandžukić, mladi Dinamov napadač, postigao svoj prvi pogodak za hrvatsku reprezentaciju.

Walcott u 82. minuti postiže hattrick i konačan rezultat utakmice nakon Rooneyjeve asistencije. Upravo je Walcotta zamijenio David Backham pet minuta prije kraja utakmice. Hrvatski su reprezentativci ispračeni gromoglasnom potporom navijača na maksimirskom stadionu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika