11.09.2008. / 00:20

Autor: Ivica Medo

Poraz od Engleske

Capello: Hrvatska je igrala isto kao i na Europskom prvenstvu

Nakon utakmice na press konferenciji engleski izbornik Fabio Capello komentirao je igru hrvatske i engleske reprezentacije, te mladog engleskog reprezentativca Theoa Walcotta. Dok su novinari Slavena Bilića ispitivali o, po nekima spornom, crvenom kartonu Roberta Kovača. Fabio Capello ustvrdio je kako nije bio iznenađen odličnom igrom svoje momčadi.

„Hrvatska je igrala u rasporedu kao i na Euru. Studirali smo je, tražili smo igru protiv nje i našli smo je. Rezultat me iznenadio, ali igra nije. Još sam jučer i proteklih dana govorio da smo u dobroj formi i da dolazimo po pobjedu“,rekao je Capello koji se je nekoliko dana prije utakmice molio medije da ga puste na radi svoj posao. Riskirao je uvođenjem Walcotta, ali mu se rizik na kraju isplatio, naime mladi je Englez postigao tri gola i proglašen je najboljim igračem utakmice.

„Vidio sam da je poslije Andore i treninga u izvrsnoj psihičkoj i fizičkoj formi. I nakon Andore sam rekao da smo igrali vrlo dobro iako nismo pobijedili tako uvjerljivo, a Walcott je na Andori bio dobar, no danas je bio fantastičan“, izjavio je Capello. Engleski je izbornik imao puno riječi hvale i za njegova drugog napadača Waynea Rooneya, ali uz njih dvojicu u skoro svakoj je svojoj izjavi hvalio cijelu momčad. Komentirao je i Walcottova „čuvara“ Danijela Pranjića za koga je rekao kako je ima vrlo težak zadatak.

„Cijela je momčad bila kompaktna pa nije bilo problema. No, ovo je tek druga utakmica. Dobro smo igrali, ostvarili smo dobar rezultat, ali to još ništa ne znači“, rekao je na kraju Capello.

Hrvatskom izborniku Slavenu Biliću nije preostalo ništa drugo nego da čestita Englezima koji su večeras ipak bili bolja momčad.

„Čestitao bi Engleskoj na odličnoj igri i na visokoj, ali zasluženoj pobjedi. Čestitam i svoj igračima te publici koja je od kraja bila fenomenalna“, rekao na početku izbornik Bilić. Naime, hrvatska je reprezentacija po prvi puta, prema nekim medijima i nogometnim stručnjacima, bila favorit u utakmici protiv Engleza, ali taj status nisu opravdali.

„Do gola i tog crvenog kartona bili smo ravnopravni pa čak i bolji. Imali smo nekoliko šansi, a da smo zabili gol utakmica bi možda otišla u drugom smjeru“, izjavio je Bilić. Hrvatski je izbornik objasnio kako je nakon Kovačeva isključenja plan B bio preći iz 4-4-2 formacije na 4-4-1 te zadržati čvrstoću obrane i bloka i pokušati prekidima i preko kontra napada izjednačiti.

„Nismo htjeli srljati, no dogodilo se što se dogodilo. Ključni trenutak utakmice bila je 52. minuta i crveni karton Kovača. Engleska je reprezentacija momčad koja takve prilike uvijek iskoristi, na kraju smo bili nokautirani“, dodao je Bilić koji nije vidio što se točno dogodilo u 52. minuti, ali kaže da je sudac Loboš Mihel očito dao crveni karton pod dojmom krvi.

Vezane vijesti

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Torres: Bilić nas je sasvim paralizirao

Pohvalu je izborniku hrvatskih nogometaša Slavenu Biliću dao napadač Chelseaja i španjolske reprezentacije Fernando Torres. - Hrvatski je izbornik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika