11.09.2008. / 09:21

Autor: Katarina Zorić

Snažni potresi

Indonezija i Japan strahuju od tsunamija

Snažan potres od 7,6 po Richteru dogodio se ispod mora u istočnom dijelu indonezijskog otočja, a o snažan potres pogodio je i sjeverni japanski otok Hokkaido

Nakon snažnih potresa u Indoneziji i Japanu, meteorloške agencije upozorile su na mogućnost tsunamija. Snažan potres od 7,6 po Richteru dogodio se ispod mora u istočnom dijelu indonezijskog otočja, a o snažan potres pogodio je i sjeverni japanski otok Hokkaido.

Prema američkim geološkim izmjerama, potres u Indoneziji bio je na dubini od 93 kilometra i dogodio se u 9 sati ujutro po lokalnom vremenu, no zasad nema izvještaja o bilo kakvim posljedicama ni štetama.

Sjedište potresa koji je pogodio sjeverni japanski otok Hokkaido bilo je 20 kilometara ispod površine zemlje kod otočne obale, oko 800 kilometara od Tokija. Nema izvještaja o unesrećenima, no upozorenje od tsunamija na snazi je i u Japanu.

Vezane vijesti

Uklještena među pločama

Uklještena među pločama

U utorak je snažan potres ponovo pogodio sjever Italije. 17 ljudi je poginulo, stotine su teško ozlijeđene a oko 14.000 osoba je ostalo bez krova nad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika