11.09.2008. / 11:31

Autor: Katarina Zorić

Beograd

Nestali otisci prstiju Ratka Mladića

Odbivši otkriti o kakvoj je evidenciji riječ, sugovornik Blica ipak je rekao kako je ovo otkriće prouzročilo pravi mali rat u obavještajnim službama i policiji

Otisci prstiju odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića nestali su iz evidencije, tvrdi izvor beogradskog lista Blic blizak istrazi, a nestanak dijela dokumentacije, koji uključuje i otiske prstiju, potvrdio je i šef srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haagom Rasim Ljajić.

Taj je dokaz, prema pisanju Blica, bio neophodan da bi se usporednim postupkom pokušalo otkriti ima li i on, poput uhićenog Radovana Karadžića i Stojana Župljanina, lažni identitet i dokumente na novo ime.

Odbivši otkriti o kakvoj je evidenciji riječ, sugovornik Blica ipak je rekao kako je ovo otkriće prouzročilo pravi mali rat u obavještajnim službama i policiji. Otkriće je navodno razbjesnilo novog šefa srbijanske sigurnosne agencije (BIA) Sašu Vukadinovića, koji je, čim je došao na tu dužnost, utvrdio da informacije cure i stižu do samog Mladića.

Šef Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić za beogradski B 92 potvrdio je da je odbjegli haaški optuženik Ratko Mladić tražio osobnu iskaznicu u jednoj policijskoj postaji u Srbiji i predao dokumente za to, ali da dokumentacije potrebne za nju (dio s otiscima prstiju) više nema. Nije želio ništa više o tome reći, niti otkriti o kojoj je policijskoj postaji riječ. On je više puta ponovio da Srbija želi završiti suradnju s ICTY-em i uhititi preostale haaške optuženike Mladića i Hadžića, što je rečeno i glavnom tužitelju ICTY-a Sergu Brammertzu.

Svoj boravak u Beogradu Brammertz će nastaviti razgovorom s najvišim dužnosnicima Srbije predsjednikom Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem. Jučer je izjavio izjavio kako je ključno pitanje suradnje uhićenje odbjeglih Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika