11.09.2008. / 13:54

Autor: Nina Tomljanović

BiH-NATO

Fitzgerald: BiH je pravi partner NATO-u

Fitzgerald je istaknuo da će sljedeće godine u BiH biti održana i velika vojna vježba u kojoj će sudjelovati brojne države-članice NATO-a

Američki admiral Mark Fitzgerald danas je u Sarajevu nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH te s predsjedateljem Vijeća ministara Nikolom Špirićem i ministrom obrane Selmom Cikotićem izjavio da je BiH na dobrom putu prema NATO-u i da tome značajno pridonosi i njezino sadašnje i najavljeno sudjelovanje u međunarodnim vojnim operacijama diljem svijeta.

"BiH je pravi partner NATO-u", kazao je Fitzgerald, zapovjednik Zajedničkog zapovjedništva NATO snaga sa sjedištem u Napulju ilustrirajući to činjenicom da je ta zemlja već uputila pješačku postrojbu u Irak, a priprema se i na sudjelovanje u operaciji koalicijskih snaga u Afganistanu.

Fitzgerald je istaknuo da će sljedeće godine u BiH biti održana i velika vojna vježba u kojoj će sudjelovati brojne države-članice NATO-a.

Od vlasti BiH se očekuje, kako navodi američki admiral, da što prije riješe neke od tehničkih problema važnih za funkcioniranje oružanih snaga BiH poput smanjenja broja skladišta streljiva te rješavanja statusa nepokretne imovine koja bi se mogla koristiti za vojne potrebe.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika