12.09.2008. / 12:40

Autor: Hrvoje Šimičević

Pismo haškog zatvorenika

Šešelj pozvao na očuvanje stranke, Nikolić najavio osnivanje nove

Nikolić je izjavio kako će vjerojatno osnovati novu stranku, po uzoru na Koštuničin DSS, poručivši kako \"Šešelj ne shvaća da život teče dalje te da Srbija ima ogromne probleme koje ne može riješiti čekajući\".

Vođa radikala haaški optuženik Vojislav Šešelj poslao je iz pritvora u Sheveningenu pismo članovima Srpske radikalne strane (SRS) u kojemu ih poziva da ostanu dosljedni izvornoj ideologiji te stranke, objavila je u petak beogradska radio i televizija B 92, prenosi Hina. Šešelj je pozvao članstvo da se odupre, "ideologiji koju određuju Bruxelles, Washington, strana veleposlanstva u Beogradu, te oligarsi Miroslav Mišković i Milan Bek". Kako prenose agencije, Šešelj u pismu nije spomenuo donedavnog zamjenika Tomislava Nikolića, već se u većem dijelu osvrnuo na 'srpske neprijatelje'. "Već godinama upozoravam da strane obavještajne službe ne miruju i da je to u najvećoj mjeri dovelo do sukoba dviju ideologija - slobodarske ideologije Srpske radikalne stranke protiv ideologije vazalnog odnosa", ističe Šešelj, te dodaje kako se "nikada neće pomiriti s onima koji otimaju Kosovo i Metohiju i rastaču nam zemlju".

"To rade upravo sada, na glup i primitivan način, ne uviđajući u svojoj pohlepi da je Rusija ponovno stala na noge i da želi pomoći Srbiji. I upravo sada, kada je trebalo pojačati napore za oslobođenje Srbije, oni hoće promijeniti ideologiju stranke, koja se očuvala i u težim okolnostima. U tome nikada neće uspjeti, ideologija Srpske radikalne stranke je besmrtna", navodi Šešelj u pismu. Pismo je inače odaslano uoči sjednice Centralne otadžbinske uprave SRS-a, inače glavnog tijela stranke, a na današnjoj sjednici glavne uprave SRS-a iz stranke trebali bi biti isključeni Tomislav Nikolić i zastupnici koji su pristupili njegovu zastupničkom klubu "Naprijed Srbijo". Nikolić je pak izjavio kako će vjerojatno osnovati novu stranku, po uzoru na Koštuničin DSS, poručivši kako  "Šešelj ne shvaća da život teče dalje te da Srbija ima ogromne probleme koje ne može riješiti čekajući".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika