12.09.2008. / 15:35

Autor: Katarina Zorić

Mesićeva poruka SDF-u:

"Promislite prije pokretanja polemike"

SDF je u otvorenom pismu ustvrdio kako su Srbi marginalizirani i isključeni iz mnogih sfera javnog i društvenog života, a nacionalni identitet više im je stigmatiziran, nego priznat

Odgovarajući na optužbe Srpskog demokratskog foruma o alarmantnom položaju srpske manjine u Hrvatskoj, predsjednik Stjepan Mesić istaknuo je da Hrvatska formalno-pravno štiti prava nacionalnih zajednica na najvišoj razini čak s višim pravima nego što je to u većini europskih zemalja. "No, svakako da ima i pojedinačnih stvari koje treba rješavati", rekao je Mesić.

Mesić smatra da ne bi trebalo pokretati javnu polemiku te je pozvao pojedince iz srpske zajednice u Hrvatskoj da razmisle najprije o svemu i da sjednu za stol s institucijama sustava koje probleme srpske zajednice u Hrvatskoj uistinu mogu rješavati.

SDF je u otvorenom pismu ustvrdio kako su Srbi marginalizirani i isključeni iz mnogih sfera javnog i društvenog života, a nacionalni identitet više im je stigmatiziran, nego priznat. Srbi se nalaze u iskustvu novonastale manjine čija životna i statusna pitanja tek čekaju rješenje, stoji u otvorenom pismu na internetskoj stranici SDF-a.

O traženjima SDF-a na Nacional.hr-u već smo pisali, ali čini se da iza toga stoji tek pokušaj preuzimanje statusa glavnog političkog zastupnika Srba u Hrvatskoj koji već godinama pripada SDSS-u.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika