13.09.2008. / 11:31

Autor: Katarina Zorić

Sporazum se poštuje

Rusi se povlače iz Gruzije

Povorka kamiona i oklopnih vozila za prijevoz postrojbi napustila je promatračku točku u Nabadi. Taj je kamp s oko 70 vojnika bio smješten blizu plaže na Crnom moru, radi nadzora pomorske trgovine u luci Poti u smjeru Abhazije

U skladu sa sporazumom zaključenim 8. rujna između Rusije i EU-a, ruske snage napustile su tijekom jučerašnjeg dana prvouporište blizu strateške luke Poti, na zapadu Gruzije.

Povorka kamiona i oklopnih vozila za prijevoz postrojbi napustila je promatračku točku u Nabadi. Taj je kamp s oko 70 vojnika bio smješten blizu plaže na Crnom moru, radi nadzora pomorske trgovine u luci Poti u smjeru Abhazije. Četvrt sata kasnije ruski vojnici napustili su kamp Patara Poti, na ulazu u grad a.

Prema sporazumu, Rusija mora napustiti pet promatračkih točaka do ponedjeljka na trasi Poti-Senaki i povući preostale snage iz Gruzije do 10. listopada.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika