13.09.2008. / 11:46

Autor: Katarina Zorić

Stravična nesreća kod Los Angelesa

U sudaru vlakova najmanje 10 mrtvih i 50 ozlijeđenih

"To je najgora nesreća koju sam ikada vidio. Jasno je da će se povećati broj ozlijeđenih, kao i broj smrtno stradalih", rekao je Villaraigosa

U strahovitom sudaru putničkog i teretnog vlaka kod Los Angelesa u Kaliforniji najmanje je 10 osoba poginulo, a oko 40 je ozlijeđeno. Još uvijek se ne zna koliki je broj zarobljenih u olupini vagona. Sudar se dogodio jučer poslijepodne po lokalnom vremenu.

Američke TV mreže izvještavaju kako je do sudara lokalnog putničkog vlaka Metrolink, u kojem je bilo do 350 putnika, i teretnog vlaka Union Pacific, došlo u 16:32 sati u području Chatsworth u dolini San Fernando.

Jedan od tri vagona na kat Metriolinkova vlaka u sudaru je prevrnut na bok i potpuno uništen, a vatrogasci su nakon gašenja požara izvlačili putnike zarobljene u olupini više od tri sata nakon sudara.

Na mjestu sudara ima između 10 i 15 mrtvih te 50 do 60 ozlijeđenih, izjavio je gradonačelnik Los Angelesa, Antonio Villaraigosa.

"To je najgora nesreća koju sam ikada vidio. Jasno je da će se povećati broj ozlijeđenih, kao i broj smrtno stradalih", rekao je Villaraigosa.

Vatrogasci i medicinske ekipe pružali su pomoć ozlijeđenima na tri mjesta u blizini havarije, a helikopteri su stalno prebacivali teško ozlijeđene putnike u bolnice.

Svjedoci govore o strahovitom udarcu koji se čuo, a unesrećenima se odmah poeča pružati pomoć.

Tvrtka Metrolink je objavila da tip vagona na kat, kakav je uništen u sudaru, može primiti do 160 putnika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika