14.09.2008. / 10:11

Autor: Katarina Zorić

Teška nesreća u Rusiji

Poginulo 88 ljudi u padu zrakoplova

Uzroci pada zrakoplova još se utvrđuju. Prema nekim informacijama, pad je možda prouzročio kvar na motoru koji je izazvao požar

U padu ruskog zrakoplova Boeinga 737 poginulo je 88 osoba, među kojima 21 stranac. Zrakoplov se srušio u blizini grada Perma na Uralu. Prema najnovijim informacijama, u zrakoplovu su bila 82 putnika, jedno dijete i pet članova posade.

"Zrakoplov je poletio iz zračne luke Šeremetjevo u Moskvi na liniji prema Permu u nedjelju u 1.12 sati po lokalnom vremenu. Kad je bio na visini od 1.100 metara izgubili smo vezu s njim", izjavila je Irina Andrijanova, glasnogovornice ministarstva za izvanredna stanja.

Uzroci pada zrakoplova još se utvrđuju. Prema nekim informacijama, pad je možda prouzročio kvar na motoru koji je izazvao požar.

Budući da je zrakoplov pao na nenastanjeno područje, nitko na zemlji nije stradao, izjavila je Irina Andrijanova za ITAR-TASS.

Drugi su dužnosnici pak navode da je zrakoplov pao nedaleko od stambenih kuća. Dijelovi zrakoplova pronađeni su u krugu od četiri km, ali je vatra na njima ugašena.

U nesreći je oštećena transsibirska željeznička pruga. Željeznički promet je prekinut između Perma i Ekaterinburga.
Lani su u Rusiji pala 33 civilna zrakoplova u kojima je život izgubilo 318 osoba, ili šest puta više nego u 2005., što dovodi u pitanje zračnu sigurnost u toj zemlji.

Mesić uputio sućut

U povodu zrakoplovne nesreće, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je sućut ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu. Predsjednik Mesić izrazio je sućut Medvedevu u svoje osobno ime i u ime svih građana Hrvatske.

 

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika