14.09.2008. / 12:01

Autor: Katarina Zorić

Dvojno državljanstvo

BiH je odavno nudila Hrvatskoj sporazum o izručenju

"Inicijativa s naše strane odavno postoji i bilo kakav korak s hrvatske strane u tom pravcu dobro je došao", kazao je Arnaut

Damir Arnaut, pravni savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića izjavio je da su vlasti Bosne i Hercegovine odavno nudile Hrvatskoj dogovor o uzajamnom izručenju počinitelja kaznenih djela koji bježe od pravde služeći se dvojnim državljanstvom te da je bilo koji korak koji vodi rješavanju tog problema dobro došao.

"Inicijativa s naše strane odavno postoji i bilo kakav korak s hrvatske strane u tom pravcu dobro je došao", kazao je Arnaut.

Podsjetio je kako je BiH do sada raspisala tjeralice za 33 svoja državljana koja su se pred izdržavanjem kazne sklonili u Hrvatsku jer imaju i hrvatsko državljanstvo.

Arnaut je za današnje Oslobođenje krivnju za ovakvo stanje prebacio na Hrvatsku ustvrdivši kako s njene strane do sada nije bilo spremnosti za rješavanje ovog problema.

"Nikada nismo naišli na spremnost Hrvatske i to uvijek s obrazloženjem da im članak IX Ustava ne dopušta izručenje građana Hrvatske", istaknuo je Silajdžićev savjetnik.

Ustvrdio je kako za BiH nije nikakav problem utvrditi pravnu osnovu za uzajamno izručenje jer je u toj zemlji ovo pitanje regulirano članom 415. Zakona o kaznenom postupku BiH kojega je lakše promijeniti od ustavnih odredbi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika