14.09.2008. / 18:41

Autor: Katarina Zorić

Premijerova najava

Promjena Ustava prije ulaska Hrvatske u EU

"Unutar Europske unije ne postoji zabrana izručenja nacionalnim zakonodavstvima. Prije nego što ćemo ući u Europsku uniju, Hrvatska će zato morati promijeniti Ustav", rekao je Sanader

Hrvatska će morati promijeniti Ustav prije nego uđe u EU, izjavio je danas u Mariji Bistrici premijer Ivo Sanader odgovarajući na novinarska pitanja o promjenama Ustava RH, u vezi s izručivanjem svojih državljana drugim zemljama u regiji.

"Unutar Europske unije ne postoji zabrana izručenja nacionalnim zakonodavstvima. Prije nego što ćemo ući u Europsku uniju, Hrvatska će zato morati promijeniti Ustav. Budući da sve zemlje jugoistoka Europe također teže putu u EU, morat će mijenjati svoj Ustav ili zakonodavstvo, jer bez toga nema ulaska u EU", rekao je Sanader.

Premijer Ivo Sanader danas je sa suprugom bio na 277. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika