15.09.2008. / 09:09

Autor: Marko Biočina

Srbija

Nakon Nikolića radikale napustio i Vučić

Nakon Tomislava Nikolića, Srpsku radikalnu stranku napustio je i Aleksandar Vučić, dosadašnji generalni tajnik stranke. Vučićev odlazak bio je očekivan, s obzirom da je poznato kako dijeli političke stavove Tomislava Nikolića, te kako je u proteklih nekoliko godina bio Nikolićeva desna ruka u vođenju stranke. Nakon što je prošlog tjedna eskalirao sukob između Tomislava Nikolića i predsjednika stranke Vojislava Šešelja, kojem se sudi u Haagu, javnost je s pažnjom pratila kome će se prikloniti Vučić.

Smatra se kako je on kao treći čovjek u hijerarhiji stranke bio vrlo važan i za Šešeljevu i za Nikolićevu frakciju, pogotovo zato što kao čelnik beogradskog SRS-a vrlo popularan u tom gradu. Činjenica da će se Vučić vjerojatno prikloniti Nikoliću postala je jasna nakon što ga je jučer poptredsjednica SRS-a, Gordana Pop-Lazić kritizirala zato što nije oglasio po pitanju sukoba rekavši kako je to dokaz da „da nije dorastao situaciji u toj stranci i državi“, te da ona ne zna gdje se Vučić nalazi "jer mu nije majka".

Vučić je uskoro u kratkoj izjavi za srpsku novinsku agenciju Beta demantirao te optužbe. „Što se doraslosti tiče, građani će sami proceniti ko se ponašao dostojanstveno i zrelo, a ko ne“, rekao je Vučić, uz opasku: „Znam da mi ona nije majka, ne mora da me upozorava i veoma sam srećan zbog te činjenice“.

Gostujući sinoć u emisiji beogradske televizije B92, Tomislav Nikolić konačno je potvrdio da je Vučić napustio SRS i da će mu s epridružiti u njegovoj novoj stranci 'Naprijed Srbijo'.

"Aleksandar Vučić je danas podneo ostavke na sve funkcije u SRS i mislim da je to saopštio i Draganu Todoroviću. On neće da ostane u toj stranci. Pretpostavljam da su samo čekali da ga konačno svrstaju u red izdajnika. Dopustio je meni da to saopćim jer želi da pokaže koliko mu je značajno da ja to izgovorim", rekao je Nikolić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika