15.09.2008. / 17:52

Autor: Nina Tomljanović

BiH

Dodik najavljuje otvaranje ureda RS u Zagrebu

"Nedavno smo otvorili predstavništvo u Bruxellesu, a imamo namjeru to uraditi i u Washingtonu, Zagrebu, te u još nekim gradovima", kazao je Dodik

Premijer Republike Srpske najavio je otvaranje svojih predstavništava u Zagrebu, nakon što je najavio kako Vlada RS planira otvoriti svoje urede u inozemstvu. "Nedavno smo otvorili predstavništvo u Bruxellesu, a imamo namjeru to uraditi i u Washingtonu, Zagrebu, te u još nekim gradovima", kazao je Dodik.

Osnova za takve postupke, kaže Dodik, je ono što piše u Daytonskom sporazumu, a istaknuo je da je odlučan provesti one odredbe koje entitetima daju mogućnost sklapanja posebnih paralelnih veza sa susjednim državama.

Republika Srpska takav sporazum ima sa Srbijom i inzistira na njegovoj primjeni, dok je Hrvatska odustala od provedbe takvog sporazuma koji je u prošlosti potpisala s Federacijom BiH.

Dodik je danas ponovio kako će Hrvatskoj nastaviti nuditi da takav sporazum potpiše s RS, a slična ponuda bit će upućena i Podgorici. "Mi ćemo koristiti svoja prava u punom kapacitetu, svidjelo se to nekomu ili ne", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika