16.09.2008. / 11:34

Autor: Nina Tomljanović

Županijski sud u Splitu

Pezelj na suđenju tražio da zagrli oca

Suđenje je, kako pišu mediji, bilo vrlo emotivno, a posebice kada je svjedočio Kristinin otac Ivica Šušnjara, koji se po prvi puta susreo s ubojicom svoje kćeri

Na Županijskom sudu u Splitu jučer je nastavljeno suđenje 26-godišnjem Luki Pezelju kojeg se tereti za pokušaj silovanja i ubojstvo 21-godišnje Kristine Šušnjare iz Trilja.

Početak suđenja započeo je Pezeljevom izjavom da se ne osjeća krivim te da će se braniti šutnjom. Suđenje je, kako pišu mediji, bilo vrlo emotivno, a posebice kada je svjedočio Kristinin otac Ivica Šušnjara, koji se po prvi puta susreo s ubojicom svoje kćeri.

U sudnici je Pezelju rekao da mu je Kristinina majka poručila neka dođe na njihov kućni prag i vidi što je napravio od ove obitelji. "Moja žena je smršavjela više od 20 kilograma, ima problema sa srcem, propada svaki dan. Šta da vam kažem, život ti više nije život, a moraš ga živjet. Kako da se ubijem, a imam sina. To i njoj stalno govorim. Molim vas da bar njega poštedite da ponovno ne dolazi. Ima 19 godina i jedva se nekako počeo oporavljati od svega, počeo je raditi", rekao je shrvan otac pokojne Kristine.

Njegovoj molbi je udovoljeno tako da se Kristinin brat više neće pozivati kao svjedok. Uz njega, dolasku na suđenje će se poštedjeti i majka Kristine kao i majka optuženog Pezelja. Za njih su se, naime, zastupnica optužbe Marina Matušan i zastupnik obrane Željko Gulišija složili da nema potrebe ponovno ih pozivati.

Tijekom suđenja, kako navode mediji, optuženi Luka Pezelj bio je miran sve dok u sudnicu nije došao njegov otac Ante. "Imali smo krasan život, nisam nikada tukao sinove, niti ženu. Napio sam se u životu par puta, ali onda bih išao spavati. Ne mogu vjerovati da je Luka to napravio. Nakon svega pokušali smo kontaktirati s obitelji pokojnice, ali smo bili odbijeni", rekao je Ante Pezelj. Slušajući riječi oca, Luka je grcajući u suzama rekao: "Suče, molim vas, mogu li zagrliti oca?", što mu je bilo i odobreno.

Ante Pezelj napustio je sudnicu sa suzama u očima, a vidljivo potreseno bilo je i sudsko vijeće. Sudska vještakinja i patologinja Marija Definis-Gojanović pozvana je na drugi dan suđenja i svjedočit će o Kristininim ozljedama.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika