16.09.2008. / 16:26

 

Predsjednik Europske komisije

'Uvjeti za pregovore o pravosuđu i tržišnom natjecanju i dalje nisu ispunjeni'

"Čestitao sam premijeru Sanaderu na velikom napretku u pristupnim pregovorima u posljednjih nekoliko mjeseci, ali, naravno još ima puno posla u nekoliko najvažnijih područja", istaknuo je Barosso, naglasivši prvenstveno dva poglavlja-Pravosuđe i temeljna prava te Tržišno natjecanje

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso poručio je danas nakon sastanka s premijerom Ivom Sanaderom kako Hrvatska, unatoč velikom napretku u posljednjih nekoliko mjeseci, do studenog mora puno napraviti na ispunjavanju mjerila u dva ključna poglavlja-Pravosuđa i temeljnih prava te Tržišnog natjecanja. "Čestitao sam premijeru Sanaderu na velikom napretku u pristupnim pregovorima u posljednjih nekoliko mjeseci, ali, naravno još ima puno posla u nekoliko najvažnijih područja", istaknuo je Barosso, ističući kako se radi upravo o ova dva poglavlja.

Prema mišljenju Barossa, potonje poglavlje, Tržišno natjecanje i dalje najviše stopira pitanje restrukturiranja brodogradnje. "Dobili smo uvjeravanja od premijera Sanadera da će sve biti spremno do studenoga u tim područjima", rekao je Barroso. Također, istaknuo je kako će Komisija, prije objavljivanja izvješća o napretku (5. studenog), donijeti sveobuhvatnu ocjenu o ispunjavanju mjerila za otvaranje pregovora u tim poglavljima, koje je Hrvatska predala u krajem lipnja, prenosi Hina.

Premijer Ivo Sanader kazao je pak kako će Hrvatska učiniti sve što je potrebno kako bi pristupne pregovore završila sljedeće godine, dodavši kako će Vlada pripremiti međunarodne tendere za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta u suradnji s Općom upravom Europske komisije za tržišno natjecanje.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika