16.09.2008. / 17:29

Autor: Katarina Zorić

Sanaderova rekacija na Mesićeve kritike:

"Ništa novo pod suncem"

Sanader je zamjerio Mesiću što u svom govoru nije pozdravio ono što Vlada poduzima u suzbijanju inflacije

Komentirajući današnje kritike predsjednika Stjepana Mesića u vezi s prodajom INA-e, premijer Ivo Sanader poslužio se latinskom izrekom "nihil novi sub sole", odnosno ništa novo pod suncem. Premijer je podsjetio da je Zakon o privatizaciji INA-e donesen u vrijeme Vlade Ivice Račana i prvoga Mesićeva mandata.

Predsjednik Mesić danas je na otvorenju 84. jesenskog međunarodnog velesajma istaknuo da stanje u hrvatskom gospodarstvu zabrinjava, da se nastavlja rast inozemnog zaduživanja, zapostavlja proizvodnja, a nastavlja se i rasprodaja "obiteljskog srebra", upitavši zašto se prodaje INA zajedno sa svojim izvorima nafte, plina i vode, "tvrtki koja je prošle godine povećala dobit za nevjerojatnih 170 posto".

Na pitanje može li se zakon mijenjati, Sanader je odgovorio: "Naravno, ali ako je dobar, a pretpostavljam da je dobar, onda se ne treba mijenjati."

Sanader je zamjerio Mesiću što u svom govoru nije pozdravio ono što Vlada poduzima u suzbijanju inflacije. "Ekonomski pokazatelji su dobri, sigurno da je ono što mi radimo i što Vlada poduzima u ovom trenutku da smanji inflaciju nešto što je pozdravljeno od svih i ne znam zašto to danas nije pozdravljeno i na Velesajmu. Vjerojatno su govor pisali neki savjetnici, ali istrpit ćemo ih još godinu dana", rekao je premijer.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika