17.09.2008. / 15:08

 

Kritike oporbenih zastupnika

Kosor: Situacija bi bila gora da nije ove Vlade

Za vrijeme aktualnog prijepodneva, saborske zastupnike iz oporbenih stranaka najviše je zanimalo što će Vlada učiniti kako bi se zaštitio standard građana, posebice umirovljenika i seljaka, te kada će se cijena nafte na hrvatskom tržištu sniziti na razinu kakva je danas u svijetu

Za vrijeme aktualnog prijepodneva, saborske zastupnike iz oporbenih stranaka najviše je zanimalo što će Vlada učiniti kako bi se zaštitio standard građana, posebice umirovljenika i seljaka, te kada će se cijena nafte na hrvatskom tržištu sniziti na razinu kakva je danas u svijetu. Esdepeovca Ranka Ostojića zanimalo je koje će poteze Vlada učiniti da zaštiti standard hrvatskih građana i kada će se 38 posto pada cijene nafte na svjetskom tržištu odraziti i na hrvatske građane.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec ustvrdio je kako je Ministarstvo gospodarstva nije podiglo cijene kada su one bile na rekordnim visinama, 'iako su bili u prilici'. Vlada će, dodao je Polančec, vršiti pritisak za smanjenje cijena 'i to će se  dogoditi.' Zvonimira Mršića iz SDP-a je pitao potpredsjednicu Vlade Jadranku Kosor kako umirovljenici mogu preživjeti sa dvije tisuće kuna prosječne mirovine, ističuići da su od HDZ-ovog dolaska na vlast mirovine porasle svega četiri posto, a svakodnevne namirnice poskupjele su od 10 do 60 posto.

"Situacija bi bila i gora da nije ove Vlade", odgovorila je Kosor, ističući kako nitko od Vlade ne poznaje bolje situaciju u kojoj su umirovljenici te je podsjetila da je upravo Vlada Ive Sanadera počela vraćati dug umirovljenicima i provodi sustavnu skrb o starijim građanima. Stipo Gabrić Jambo iz HSS-a optužio je Konzum za monopol, tražeći sastanak s ozbiljnim proizvođačima, a ne slugama Konzuma, po pitanju povećnja zaštitne cijene mandarina. Ministar poljoprivrede Božidar Pankretić odgovorio je kako je zbog potpore otkupljivačima od 40 milijuna kuna i dobre organizacije lani izvezeno mandarina u vrijednosti od 80 milijuna kuna, a tako će, kazao je, biti i ove godine. Iz proračuna se planira izdvojiti u 2009. dodatnih 20 milijuna kuna novih potpora, kazao je te najavio nove razgovore i maksimalnu pomoć. Jambo mu je pak rekao da će taj novac otići monopolistu Konzumu, dok ostali mali otkupljivači, koji su spremni platiti tri kune, "strahuju od velikog gazde", prenosi Hina.

Vezane vijesti

Isprika Bruxellesa Ostojiću

Isprika Bruxellesa Ostojiću

"Idemo dalje. Europska delegacija u RH nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika