17.09.2008. / 17:31

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Direktor Industrogradnje pretučen šipkama

Josip Galinec (36), predsjednik Uprave Industrogradnje danas je brutalno pretučen željeznim šipkama u Vukovarskoj ulici oko 15,30 sati. Zagrebačka policija je potvrdila da je Galinec pretučen, no nije znala više pojedinosti o napadu, težini ozljeda, te identitetu dvojice napadača.

Šefu Industrogradnje su nepoznati napadači navodno prišli s leđa iza zgrade Ministarstva poljoprivrede i gospodarstva te ga brutalno pretukli. Galinec se navodno kretao iz hotela International prema svom automobilu. Galinec je prevezen u bolnicu Sestara Milosrdnica gdje mu je navodno zbog otvorenih prijeloma ekstremiteta pružena liječnička pomoć. Policiji je građanin dojavio o napadu, a napadači su bili djelomično maskirani šilt kapama.

Sanader: 'Moguće su kadrovske promjene i sankcije u PU zagrebačkoj'

Premijer Ivo Sanader je na današnjoj sjednici Vlade oštro reagirao na brutalno premlaćivanje Josipa Galinca. "Potrebno je učiniti sve da se slučajevi premlaćivanja spriječe", kazao je premijer i najavio da su, u slučaju da PU zagrebačka to nije u stanju učiniti, moguće kadrovske promjene i sankcije. Premijer je podsjetio i na slučajeve premlaćivanja novinara Dušana Miljuša i bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, te zatražio oštre sankcije protiv njihovih napadača.

"Nećemo dopustiti da se u Zagrebu ili bilo gdje drugdje pretuku ljudi, to apsolutno nećemo tolerirati", poručio je Sanader i dodao kako će sankcije zahvatiti i one koji ne izvršavaju svoje obaveze. Najavio je i da će Vlada danas ponovno za ravnatelja Policije potvrditi Marijana Benka.

Berislav Rončević, ministar unutarnjih poslova, najavio je da će se kadrovska rješenja predložiti u dogovoru s novim ravnateljem Policije. "Kadrovske promjene u PU zagrebačkoj s početka ljeta ove godine učinjene su jer se očekivalo bolje stanje", dodao je Rončević.


Vezane vijesti

Grupa Industrogradnja poslovala pozitivno u prvom polugodištu

Grupa Industrogradnja poslovala pozitivno u prvom polugodištu

Grupa Industrogradnja ostvarila je u prvom polugodištu neto dobit od 519 tisuća kuna, što je znatno manje od 5,1 milijuna kuna iz istog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika