17.09.2008. / 22:24

Autor: Marko Biočina

Napad u centru Zagreba

Skupina maloljetnika brutalno pretukla dva Rusa

Napadači su bili oboružani palicama, na glavi su imali kapuljače, a na licima marame. Nakon što su okružili žrtve počeli su ih udarati palicama, a nakon što su ovi pokleknuli na podu su ih 'cipelarili'

Val nasilja na zagrebačkim ulicama se nastavlja. Danas popodne dva ruska državljanina brutalno su napadnuta u samom centru Zagreba. Incident se dogodio oko 16:30 sati u Tkalčićevoj ulici. Skupina maskiranih napadača, pred brojnim zgroženim prolaznicima, napala je dva ruska državljanina koji su šetali ulicom.

Napadači su bili oboružani palicama, na glavi su imali kapuljače, a na licima marame. Nakon što su okružili žrtve počeli su ih udarati palicama, a nakon što su ovi pokleknuli na podu su ih 'cipelarili'. Cijeli incident trajao je nekoliko minuta, a posebno je poražavajuća činjenica da isprva nitko od prolaznika i ljudi koji su tek nekoliko metara dalje sjedili na terasama kafića nije reagirao. Tek nakon nekoliko minuta tučnjave je naišlo nekoliko prolaznika koji su počeli vikati da će pozvati policiju, nakon čega su napadači pobjegli.

S obzirom da su bili maskirani bit će vrlo teško nedvojbeno utvrditi identitet napadača, ali očevici svjedoče kako su bili iznimno niskog rasta i slabe konstitucije tijela, te da se vjerojatno radi o maloljetnicima. Jedna žena koja se našla na mjestu događaja policajcima je čak rekla kako dvojica napadača prema njezinom mišljenju sigurno nisu imali više od šesnaest godina.

Napadnuti ruski državljani zadobili su lakše tjelesne ozljede, iako je pravo čudo kako ovaj incident nije završio s puno tragičnijim epilogom s obzirom na to koliko su udaraca dobili u glavu i ostale vitalne dijelove tijela.

Iako zasad nisu poznate sve pojedinosti incidenta, može se pretpostaviti kako je napad bio posljedica navijačkog huliganizma s obzirom da su napadnuti Rusi navijači ruskog nogometnog kluba CSKA, koji u četvrtak u Koprivnici igra utakmicu prvog kola Kupa UEFA protiv Slaven Belupa. S obzirom da u Koprivnici nema puno hotelskih kapaciteta znatan broj ruskih navijača odlučilo je smještaj pronaći u Zagrebu, a onda na dan utakmice otputovati u Koprivnicu.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika