20.09.2008. / 10:08

Autor: Petra Horvat

Pretučeni direktor

Galinec prijavio prijetnje, prijava ležala u ladici MUP-a dvije godine

Za sada nije ponuđeno objašnjenje zašto je prijava prijetnji smrću, koju je Galinec podnio prije dvije godine, toliko dugo putovala od Policijske uprave istarske do Općinskog državnog odvjetništva u Puli, te kako to da je doputovala tek nakon napada na čelnika Industrogradnje

Nadzorni odbor Industrogradnje, tvrtke čiji je predsjednik uprave Josip Galinec pretučen u srijedu, uputio je oštre kritike na račun policije i državnog odvjetništva, kojima je Galinec redovito prijavljivao prijetnje smrću koje je primao. U medijima se javljuju napisi, koje Galinec nije demantirao niti službeno potvrdio, kako je njegova prijava prijetnji smrću i pokušaja reketarenja gotovo dvije godine ležala u ladici MUP-a, a policija u tom razdoblju nije ništa poduzela kako bi istražila njegove pritužbe.

NO Industrogradnje je, na pitanje novinara jesu li Galinca pokušali reketariti, ustvrdio da se osobe s kojima je Industrogradnja u važnijim sporovima ne libe koristiti metode kao što su krivotvorenje, prijetnje i slično. Također, NO Industrogradnje tvrdi kako su o svemu tome obaviješteni MUP, državno odvjetništvo i USKOK.

Procurila je neslužbena informacija da je Općinsko državno odvjetništvo u Puli tek jučer zaprimilo kaznenu prijavu podnesenu protiv direktora splitske tvrtke Fio&D Dragana Boljata, koju je Galinec podnio još u travnju. Prema neslužbenim podacima, Boljat je u noći 27. travnja pozvan na obavijesni razgovor zbog sukoba oko hotela Croatia u Dugoj Uvali kojeg je Boljatova tvrtka za bivše uprave Industrogradnje 2003. godine dobila u petogodišnji zakup.

Zakupnina za hotel nije redovito plaćana, a dug se popeo do visine od nekoliko milijuna kuna pa je Industrogradnja, s Galincom na čelu, hotel pokušala vratiti u posjed. Boljat je Galincu zaprijetio u Puli na parkiralištu ispred policijske postaje riječima: "Ja ću se sada vratiti u hotel i ti možeš sa mnom to riješiti dogovorom ili na sudu ili će rješenje biti u mrtvačkom kovčegu".

Policija je primila Galincovu prijavu, no nije ništa poduzela, a predsjednik uprave Industrogradnje danas se oporavlja od brutalnog napada.

Istragu oko napada na Galinca vodi zagrebačka policija koja nije željela komentirati Boljatovu prijetnju smrću, no ona bi trebal biti zabilježena u bazi podataka policije. Galinec se trenutno oporavlja u bolnici "Sestre milosrdnice gdje mu je operirana noga. Policija i dalje istražuje identitet napadača, a Galinec je napomenuo kako je lice napadača vidio samo djelomično.

Vezane vijesti

Kazneno prijavljen vlasnik građevinske tvrtke

Kazneno prijavljen vlasnik građevinske tvrtke

Policija je kazneno prijavila 64-godišnjaka iz Karlobaga, vlasnika i direktora građevinske tvrtke iz Rijeke, zbog sumnje da je stan koji je nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika