20.09.2008. / 10:52

Autor: Petra Horvat

Vatra se širi

U požaru kod Makarske ozlijeđena dva vatrogasca

HEP je demantirao medijske napise da su iskrenja na dalekovodima uzrokovala požar, što je suprotno jutrošnjem izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje 112

Požar kod Makarske, koji je buknuo sinoć oko 21,30 u šumi nedaleko Velikog Brda, i dalje se širi,a u gašenju su lakše ozlijeđena dva vatrogasca. Jedan je vatrogasac ozlijedio nogu, a drugi rame. U dijelu iznad magistrale od vatre je obranjeno svetište Vepric, no vatra se i dalje širi kroz Veprički potok sve do mora. "Vatrena fronta duga je više od kilometar i pol,a izgorjela je najvećim dijelom borova šuma na površini od oko 500 hektara", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, koji vodi akciju gašenja.

U gašenju sudjeluje preko 200 vatrogasaca s 90 vozila s područja županije, te gasitelji od Zadra do Dubrovnika. Požar je potpomognut jakom burom, koja na udare puše brzinom većom od 100 kilometara na sat i ne smiruje se. Požar se u jednom trenutku približio kućama na predjelu Kuk i kućama u mjestu Krvavica, te ih ugrozio.

Nakon što su vatrogasci uspjeli obraniti kuće, vjetar je ponovno aktivirao požar kod mjesta Krvavica pa se vatra proširila prema Promajni, gdje je oštetila nekoliko vozila. U požaru su lakše ozlijeđena dva vatrogasca. U pomoć gasiteljima iz Splita poslana su tri air-tractora i tri helikoptera koji zbog jakog vjetra ne mogu gasiti požar.

Državna cesta D8 od sinoć od 22,30 sati zatvorena je za sav promet pa se vozila koja dolaze iz pravca Splita na Dupcima kod Brela preusmjeravaju na zabiokovsku prometnicu. Promet prema Splitu preusmjerava se u Pločama i Makarskoj preko Vrgorca.

Zbog požara je iskopčan 10 kV vod prema mjestima Promajna i Krvavica, koja do sanacije požara neće imati struju.

Nacional donosi i link na blog novinara Makarske kronike i blogera Vice Rudana, koji je na svom site-u objavio ekskluzivne fotografije požara, te video snimke početka i prvih dvadeset minuta požara.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika