20.09.2008. / 19:39

Autor: Petra Horvat

Makarska

Borba s vatrom se nastavlja

Požar kod Makarske je i dalje aktivan, posebice na zapadnom dijelu požarišta prema Biokovu i mjestu Bastu. U šumi na dijelu požarišta vjetar ponovno razbuktava vatru sa kojom se bore vatrogasci. Svetište Veprinac pored Makarske obranjeno je od požara, a vatra je zaustavljena prema gradu.

Na predjelu Kuku te u mjestima Krvavici, Bratušu i Promajni zasad nema opasnosti za kuće. Županijski vatrogasni zapovjednik dražen Glavina je rekao da je, prema prvim informacijama, u velikom požaru zapadno od Makarske izgorjelo oko 550 hektara borove šume, te da su sve kuće obranjene. Ozlijeđenih civila također nije bilo.

Veliki je požar kod Makarske gasilo više od 250 vatrogasaca s područja od Zadra do dubrovnika i 95 vozila. Dva su vatrogasca lakše ozlijeđena, šestorica su zatražila liječničku pomoć, a vatra je oštetila i nekoliko vozila.  Tri air-tracktora, tri helikoptera i kanader poslani su u pomoć gasiteljima, no nisu mogli sudjelovati u gašenju požara zbog jake bure.

Na državnoj cesti D8 kroz Krvavicu, mjesto između makarske i Brela, promet teče jednim trakom uz pojačan oprez i pratnju policije.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika