22.09.2008. / 13:57

Autor: Nina Tomljanović

Primanje mita

Odgođeno suđenje liječniku Zaputoviću

USKOK Zupatovića tereti da je kao zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci od supruge jednog pacijenta u studenome 2005. godine primio 150 eura za njegov prijam na odjel

Na riječkom Županijskom sudu je počelo, a potom odmah i odgođeno suđenje liječniku internistu Luki Zaputoviću, optuženom za primanje mita.

Rasprava je odgođena jer se na sudu nije pojavila glavna svjedokinja, a na samom početku kada je pročitana optužnica, Zaputović je rekao da se ne osjeća krivim.

Protiv riječkog liječnika Zupatovića kazneni je postupak pokrenut još u veljači 2007. godine, onda kada je u tijeku bila istraga o primanju mita riječkog kardiokirurga Ognjena Šimića. Postupak je tada na temelju prigovora Zaputovića i njegovih branitelja nepravomoćno obustavljen. Oni su, naime tvrdili da je optužnica neosnovana, no Vrhovni je sud ukinuo tu odluku na temelju žalbe USKOK-a te naložio da se pokrene glavna rasprava.

USKOK Zupatovića tereti da je kao zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu Kliničkoga bolničkog centra u Rijeci od supruge jednog pacijenta u studenome 2005. godine primio 150 eura za njegov prijam na odjel. U međuvremenu je pacijent preminuo, a njegova supruga koja je navodno dala Zaputoviću mito je teško bolesna i ne može zbog toga dati iskaz. Stoga će je predsjednica Sudskog vijeća, Đurđa Jovanić, u nazočnosti predstavnika optužbe i obrane saslušati u njezinu domu u Crikvenici.

Nastavak glavne rasprave sazvan je za 6. studenoga.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika