23.09.2008. / 13:36

Autor: Nina Tomljanović

Slučaj Rađenović

Obojica napadača poriču krivnju

I Šimunac i Presečki brane se šutnjom, a obrana drugooptuženog je najavila da će pokušati dokazati da se njezin branjenik u vrijeme napada nalazio na drugom mjestu

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu počelo je suđenje Mijodragu Šimunacu i Nikoli Presečkom, dvojici optuženika za premlaćivanje bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

Obojica su na suđenju pred sutkinjom Sanjom Mazzalin izjavili kako se ne osjećaju krivim te su odbacili optužbu koja ih tereti da su pretukli i pokušali teško ozlijediti Rađenovića na traženje nepoznate osobe koja je Šimuncu platila 3000 eura za napad na tadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta.

I Šimunac i Presečki brane se šutnjom, a obrana drugooptuženog je najavila da će pokušati dokazati da se njezin branjenik u vrijeme napada nalazio na drugom mjestu.Također, obrana je predložila izdvajanje pojedinih spisa jer smatra da je tijekom istrage bilo nezakonitosti kod ispitivanja Šimunca koji je nakon uhićenja u policiji priznao da je Rađenovića napao za novac.

Obojica optuženika su u pritvoru, a sljedeća rasprava je zakazana za 29. i 30. rujna i tada bi trebalo biti ispitano devetero svjedoka, među kojima i sam Igor Rađenović. Na istoj raspravi pročitati će se i iskazi desetero svjedoka iz istrage.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo za optužene traži 16 mjeseci zatvora.

Šimanca se tereti da je Rađenovića izudarao metalnom palicom po glavi i tijelu, nakon što ga je Presečki poprskao suzavcem po licu, za što ga se tereti.

Rađenović je 16. svibnja napadnut i pretučen ispred zgrade u kojoj živi u Novom Zagrebu, a nagađa se da se to desilo nakon što je USKOK-u prijavio navodne nezakonitosti u poslovanju te gradske tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika