24.09.2008. / 09:27

Autor: Nina Tomljanović

Istraživanje instituta Leger Marketinga

Svijetu draži Obama od McCaina

Baracka Obamu najviše vole u Francuskoj, gdje je dobio potporu 82 posto anketiranih, a McCain je tamo dobio tek 6 posto

Prema istraživanju koje je proveo institut Leger Marketing, demokratski kandidat za predsjednika Barack Obama sa 64 posto glasova bi pobijedio svog republikanskog suparnika Johna McCaina, koji je dobio svega 16 posto glasova, da građani imaju pravo glasovati na izborima za američkog predsjednika.

Anketa je provedena u 14 zemalja Sjeverne Amerike, Europe i Azije, a Obamu više vole ispitanici u 13 od 14 zemalja, osim u Rusiji, gdje je McCain tijesno pobijedio.

Baracka Obamu najviše vole u Francuskoj, gdje je dobio potporu 82 posto anketiranih, a McCain je tamo dobio tek 6 posto. "Francuzi su možda osjećajniji i pomalo su nostalgični za Johnom F. Kennedyjem s kojim Obamu rado uspoređuju", komentira anketar Jean-Marc Leger.

Sljedeća zemlje su Švicarska i Island. Tamo je Obama ostvario rezultat od 81 posto, pa Njemačka (77 posto), Nizozemska (75 posto), Italija (72 posto) i Kanada (70 posto). U Sjedinjenim Državama Obamu podupire 47 posto anketiranih, a McCaina 39 posto.

Anketa je provedena između 13. kolovoza i 10. rujna.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika