24.09.2008. / 18:06

Autor: Igor Koruga

Događanja

'BP Club' već u Europi

Boško Petrović sudjelovao je u Kopenhagenu u radu tročlanog žirija za izbor najboljeg mladog jazz sastava nordijskih zemalja (Young Nordic Jazz Comets 2008.). Uz amerikanca Eda Thigpena, višegodišnjeg bubnjara Oscar Peterson Tria (1959-1965), i britanskog miltiinstrumentalista, skladatelja i profesora Django Batesa, prisustvo člana iz Hrvatske dovoljno govori o međunarodnom statusu doajena domaće jazz scene.

Jednoglasnom odlukom žirija, najboljom grupom proglašen je ¨K Trio¨ islandskog pijanista Kristjana Martinssona. Odgovarajućom pratnjom Petura Sigurdssona (kontrabas) i Magnusa Tryggvason Eliassena (bubnjevi), trio se predstavio pomalo hermetičnim, no zrelim, maštovitim i suvremenim jazz izrazom.

Istovremeno, u Kopenhagenu je održan i sastanak “Europe Jazz Network”, organizacije koja okuplja 61 člana iz 20 europskih zemalja. Tom prilikom Bošku Petroviću uručen je i poziv za učlanjenje zagrebačkog “BP Cluba” u navedenu organizaciju. Članstvo “BP Cluba” bit će potvrđeno na godišnjoj skupštini koja će se održati u Oslu, sredinom studenog ove godine.

Vezane vijesti

Tržište je uništilo crnačku glazbu

Tržište je uništilo crnačku glazbu

"U jazzu se u žarištu zbivanja najčešće nalazi glas ili neki puhački instrument. Obično se ritam sekcija potisne u drugi plan, u pozadinsku ulogu, mi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika