25.09.2008. / 08:33

Autor: Nina Tomljanović

Slovenski izbori

Uvredljive poruke na glasačkim listićima

Tako se na nekim listićima moglo naći simboličkih poruka tipa, nacrtano srce, a što se tiče uvredljivih poruka, među njima su se mogle naći: "Svi ste isti, lopovi" ili "Ministar financija je svinja"

Izborna komisija je nakon rezultata slovenskih izbora objavila da je među 18.000 nevažećih listića osim zaokruženih imena dvaju kandidata ili više političkih stranaka pronašla i više stotina listića sa uvredljivim ili zabavnim porukama, piše slovenski list Finance.

Tako se na nekim listićima moglo naći simboličkih poruka tipa, nacrtano srce, a što se tiče uvredljivih poruka, među njima su se mogle naći: "Svi ste isti, lopovi" ili "Ministar financija je svinja", navodi list.

Za važeći glasački listić se po izbornom zakonu smatra onaj na kojem je "jasno izražena volja birača" i u tom slučaju eventualni pisani dodaci na listiću ne priječe da on bude proglašen važećim ako je inače pravilno ispunjen.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika