25.09.2008. / 09:17

Autor: Marko Biočina

Privatizacija

Kerum kupuje Hajdukove dionice

Splitski poduzetnik navodno je spreman za Hajdukove dionice izdvojiti oko 10 milijuna kuna

Iako je su se dionice Hajduka do sad prodavale poprilično slabo, situacija bi se mogla promijeniti ako dionice splitskog kluba odluče kupiti velike hrvatske tvrtke koje i inače sponzoriraju klub. Tako se u javnosti pojhavila informacija kako u vlasničku strukturu kluba planiraju ući Tankerska plovidba, Atlantska plovidba i Dalekovod, čiji su čelnici Luka Miličić, Ante Jerković i Božo Jusup poznati navijači Hajduka.

No, svakako je najzanimljivija inforamcija kako se za kupnju značajnog udjela u Hajduku sprema i splitski poduzetnik Željko Kerum. On je navodno spreman u Hajduk uložiti oko 10 milijuna kuna. Svoj interes za sudjelovanje u privatizaciji splitskog nogometnog kluba ptvrdio je i sam Kerum za Večernji list: "Istina je, sastao sam se s predsjednikom Hajduka Matom Perošom, zainteresiran sam za kupnju Hajdukovih dionica. Zašto? Jer sam iz Splita, jer navijam za Hajduk. Samo neću biti dovoljan samo ja, bilo bi krasno kad bi se našlo pet-šest poduzetnika iz Splita, iz Hrvatske, koji bi kupili dionice. Ne treba to biti puno, oko pet posto vlasništva bilo bi dovoljno".

U Hajduku se nadaju ako ove tvrtke neće biti jedine koje će se odlučiti na kupnju Hajdukovih dionica u četvrtom privatizacijskom krugu. Još jedan potencijalni veliki kupac je Agrokor, s obzirom da je poznato kako je vlasnik tvrtke i najbogatiji Hrvat Ivica Todorić veliki navijač Hajduka, te dugogodišnji sponzor kluba.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika