25.09.2008. / 18:41

Autor: Hrvoje Šimičević

Proturječja u Saboru

Oporba žestoko protiv odluke da se Matešiću ne produži mandat

"Tko je ovdje lud, svi podržavaju izvješće Komisije, svi hvale njezin rad, a razrješujemo njezina predsjednika", istaknula je Antičević-Marinović. Iz HDZ-a su pak poručili kako kako je to Matešićev osobni odabir

Odluka Vlade da se mandat predsjedniku Komisije za kontrolu postupaka javne nabave Gorana Matešića ipak neće produžiti, naišla je danas na oštre kritike saborske oporbe. SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović, kazala je kako nije logično da Vlada predlaže da Matešića u narednom petogodišnjem mandatu zamijeni Vlasta Pavličević, stručna savjetnica za imovinsko pravne poslove u Središnjem uredu Porezne uprave.

"Tko je ovdje lud, svi podržavaju izvješće Komisije, svi hvale njezin rad, a razrješujemo njezina predsjednika", istaknula je Antičević-Marinović. Iz HDZ-a su pak poručili kako kako je to Matešićev osobni odabir. Saborski zastupnik HDZ-a pročitao je pak pismo koje je Vladi početkom rujna uputio Matešić. U pismu Matešić ističe kako smatra da je odradio svoj posao na čelu Komisije te kako se želio baviti drugim djelatnostima, ne isključujući rad u državnoj službi. Sam Matešić bio je u dvorani i govorio o izvješću Komisije, prenosi Hina, no nije odgovorio na njihove navode, nakon što su SDP-ovci i dalje nastavili s napadima na vladajuću koaliciju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika