26.09.2008. / 11:10

Autor: Nina Tomljanović

Hrvatska - EU

Drobnjak demantirao pomicanje planiranih rokova ulaska u EU

Drobnjak kaže kako je cilj i dalje isti, a to je da završetak pregovora bude 2009. godina i nakon toga slijedi što brža ratifikacija Ugovora o pristupanju

Nakon sjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU je glavni pregovarač Vladimir Drobnjak za Hinu rekao da nema odustajanja od prvotno proiciranih datuma ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a riječ je o 2010. ili 2011. godini.

"Mogu kategorički demantirati da je došlo do bilo kakvog pomicanja planiranih rokova ulaska u EU", kazao je Drobnjak komentirajući vijest HTV-a kako je u hrvatskoj Vladi došlo do osjetnog pada eurooptimizma i pomicanja rokova za ulazak Hrvatske u EU čak do 2014. godine.

Drobnjak kaže kako je cilj i dalje isti, a to je da završetak pregovora bude 2009. godina i nakon toga slijedi što brža ratifikacija Ugovora o pristupanju.

Dodao je kako Hrvatska ne može kontrolirati koliko će trajati postupak ratifikacije, ali želi da to bude čim brže.

Posebno je istaknuo kako je u razgovoru za HTV, 2014. godinu spomenuo isključivo u kontekstu činjenice da 1. siječnja te godine počinje nova financijska perspektiva Europske unije, a ne kao godinu ulaska Hrvatske u EU.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika