26.09.2008. / 14:45

Autor: Hrvoje Šimičević

Verbalni sukob se nastavlja

Mesić: Sanader je izrekao najobičniju laž

"Objektivno ja ne znam zašto g. Sanader daje takve izjave jer ni jedan moj savjetnik to nije rekao jer to je jednostavno jedna obična laž. Ni jedan moj savjetnik nije rekao da će Hrvatska ući u EU do 2014. i ne znam odakle premijeru takvi podaci. Bilo bi dobro da bude malo suzdržan", poručio je predsjednik Mesić

Verbalni konflikt koji je u posljednje vrijeme aktualan između predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera, nastavljen je i preko današnjih izjava u medijima. Nakon recentnog medijskog prepucavanja, usko vezanog uz navodno oveće troškove veleposlanika u SAD-u Nevena Juirice za potrebe lobiranja, a potom potenciranog navodnom tezom 'predsjednikovih savjetnika' da će Hrvatska u EU ući tek 2014. godine, Mesić je sa Brijuna poručio kako Sanader u potonjem slučaju laže.

"Objektivno ja ne znam zašto g. Sanader daje takve izjave jer ni jedan moj savjetnik to nije rekao jer to je jednostavno jedna obična laž. Ni jedan moj savjetnik nije rekao da će Hrvatska ući u EU do 2014. i ne znam odakle premijeru takvi podaci. Bilo bi dobro da bude malo suzdržan", poručio je predsjednik Mesić, referiravši se na jučerašnju Sanaderovu izjavu. Sanader je, podsjetimo, iz New Yorka kazao kako su izjave 'Mesićevih savjetnika' o ulasku Hrvatske u Uniju, kasnije nego li je planirano-zlonamjerne, te kako su predsjednikovi savjetnici prespavali 18 godina i još uvijek misle da smo u sastavu Jugoslavije i u nesvrstanima.

Sanader: "2014. godina može biti za neke druge zemlje, a nikako za Hrvatsku"

Mesić je komentirao optužbe kako su njegovi savjetnici ljubomorni na rad hrvatske Vlade te kako opstruiraju rad veleposlanika Nevena Jurice, ističući kako bi volio da su svi u Hrvatskoj bili angažirani kao njegovi savjetnici u lobiranju za ulazak Hrvatske u Vijeće sigurnosti. "Tek sada vidim da su osigurana velika sredstva za lobiranje za koje ne znam na što su utrošena. Stoga ću tražiti da mi se točno podastru podaci o trošenju milijunskih sredstava na lobiranje, da se vidi koga se plaća i na koji način se troše ta sredstva", kazao je Mesić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika