26.09.2008. / 17:10

Autor: Katarina Zorić

Gyorgy Mosonyi:

MOL neće dati novu ponudu za INA-u

MOL će nastaviti razgovore s hrvatskom Vladom o mogućoj zamjeni dionica nakon isteka javne ponude. Reuters javlja kako bi zamjena uključivala 19 posto INA-inih dionica od 44 posto dionica koje su u vlasništvu Vlade

Glavni direktor MOL-a Gyorgy Mosonyi izjavio je za Reuters da ta kompanija nema namjeru dati novu javnu ponudu za dionice hrvatske INA-e čak ni ako trenutačna ponuda ne bude imala dovoljan odaziv. Mosonyi smatra da je MOL-ova ponuda od 2.800 kuna po dionici za oko 30 posto dionica INA-e koja nisu u vlasništvu MOL-a ili hrvatske Vlade poštena ponuda.

MOL će nastaviti razgovore s hrvatskom Vladom o mogućoj zamjeni dionica nakon isteka javne ponude. Reuters javlja kako bi zamjena uključivala 19 posto INA-inih dionica od 44 posto dionica koje su u vlasništvu Vlade. Molova ponuda je na snazi do 3. listopada, a procjenjuje vrijednost INA-e na 28 milijardi kuna. Međutim, navodi se da mnogi privatni i insitucionalni investitori tu ponudu smatraju preniskom.

Dosada je za prihvaćanje ponude MOL-a deponirano 30.915 dionica, što predstavlja nešto više od jedan posto dionica na koje se javna ponuda odnosi, pokazuju podaci Središnje depozitarne agencije. Iako trenutno nema interesa za prodaju, moguće je da se situacija promjeni do 3. listopada. Ako se trend promijeni, SDA će se početi puniti dionicama velikom brzinom.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika