26.09.2008. / 19:20

Autor: Katarina Zorić

Sud odbio zahtjev

Karadžić neće dobiti dokumente na ćirilici

Karadžić većinu dokumenata dobiva prevedene na srpski jezik. Suci su napisali da Karadžić "izgleda izražava samo sklonost ćiriličnom pismu"

Radovan Karadžić neće dobiti dokaze i sudske zapisnike na ćiriličnom pismu što je nedavno zatražio od suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije. Naime, sud je danas njegov zahtejv odbio uz obrazloženje da Karadžić razumije srpski jezik pisan na latiničnom pismu i da je sud u više navrata odbijao zahtjeve za dokumentima na ćirilici.

Karadžić većinu dokumenata dobiva prevedene na srpski jezik. Suci su napisali da Karadžić "izgleda izražava samo sklonost ćiriličnom pismu".

Bivši vođa bosanskih Srba očekuje suđenje pod optužbom za planiranje strahota koje su Srbi počinili u ratu u biH od 1992-1995. Među njima su i optužbe za genocid za opsadu Sarajeva, masakr u Srebrenici i u drugim dijelovima BiH.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika