28.09.2008. / 11:49

Autor: Katarina Zorić

Borba s vatrom

Požar kod Omiša stavljen pod nadzor

Cijelu noć 200-injak gasitelja od Zadra do Dubrovnika saniralo je teren kako bi spriječili moguće ponovno izbijanje vatre u slučaju jačanja vjetra

Vatrogasni zapovjednik Nenad Ružić potvrdio je da su od noćas pod nadzorom rubni dijelovi požara u zaleđu Omiša. Nije bilo širenja vatre, a na cijelom prostoru od oko 150 hektara više nema otvorenoga plamena.

Cijelu noć 200-injak gasitelja od Zadra do Dubrovnika saniralo je teren kako bi spriječili moguće ponovno izbijanje vatre u slučaju jačanja vjetra.

„Budući da je većina opožarenoga područja tijekom jučerašnjeg dana i noći obrađena, najvjerojatnije neće biti potrebe za angažiranjem zračnih snaga, osim jednoga airtraktora-amfibije koji će nadletjeti teren i provjeriti nepristupačne predjele brda“, rekao je Ružić.

Požar je izbio jučer oko 11 sati kod Zakučca, odmah iznad Omiša. Jaka bura brzo ga je odnijela u brdo prema mjestu Naklice i vikendaškom naselju koje je bilo najugroženije, no nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.
Vatra se potom širila prema zapadu iznad mjesta Tugare gdje je i zaustavljena uz pomoć zračnih snaga, dva helikoptera i dva kanadera, koji su se u gašenje uključili od 14, odnosno 16 sati zbog prejakog vjetra i kovitlaca u kanjonu rijeke Cetine.

Vezane vijesti

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

F1 - Požar u boksu Williamsa, devetero u bolnici

Nakon senzacionalne pobjede Pastora Maldonada na Velikoj Nagradi Barcelone u boksu Williamsa izbio je veliki požar u kojem je ozlijeđeno 30 osoba od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika