29.09.2008. / 10:59

Autor: Petra Horvat

Melbourne

Obitelj nestale Australke optužuje hrvatsku policiju

Obitelj Lapthorne tvrdi da dubrovačka policija ne obavlja dobro svoj posao kako ne bi imali loše policijske rezultate

Roditelji Australke Britt Kathryn-May Lapthorne, kojoj se izgubio svaki trag od kad je zadnji puta viđena u Dubrovniku, optužuju hrvatsku policiju da ne čini dovoljno kako bi njihova kćer bila pronađena. Dale i Elke, roditelji nestale Australke, zatražili su od australskog premijera Kevina Rudda i ministra vanjskih poslova Stephena Smitha da se uključe u taj slučaj. "Hrvatske se vlasti ponašaju kao da se ništa nije dogodilo", tvrde zabrinuti roditelji.

Prema priopćenju koje je prošli tjedan objavila dubrovačka policija, istraga još traje, no za sada nije dala rezultate.  Dale Lapthorne, otac nestale Australke, tvrdi da su dubrovački policajci obavili samo osnovnu istragu, te da ne žele imati loše policijske rezultate u Dubrovniku. Dale Lapthorne namjerava otputovati u Hrvatsku još krajem ovog tjedna.

Britt Lapthorne je u Dubrovnik navodno doputovala 13. rujna, a zadnji se puta svojoj obitelji javila 15. rujna. Njen otac je izjavio da su dva lokalna poziva obavljena s njenog mobitela 16. i 17. rujna, a tvrdi i da dubrovačka policija ne prati taj trag.

Potraga za Britt pokrenuta je i putem Facebook-a, internetske socijalne mreže, a u potragu se tim putem uključilo gotovo 6 000 ljudi.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika