29.09.2008. / 15:55

Autor: Katarina Zorić

Slučaj Maestro

Gotovcu ponovno produljen pritvor

O Gotovčevom pritvaranju ponovno se odlučivalo jer je Vrhovni sud krajem prošlog tjedna ukinuo prijašnju odluku Izvanraspravnog vijeća, ocjenivši da nisu dovoljno obrazloženi razlozi zbog kojih je Gotovcu produljen pritvor u kojem je već više od 15 mjeseci

Bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu koji je optužen za korupciju u slučaju Maestro, ponovno je produljen pritvor za dva mjeseca, odlučilo je danas Izvanraspravno vijeće Zagrebačkog Županijskog suda.

O Gotovčevom pritvaranju ponovno se odlučivalo jer je Vrhovni sud krajem prošlog tjedna ukinuo prijašnju odluku Izvanraspravnog vijeća, ocjenivši da nisu dovoljno obrazloženi razlozi zbog kojih je Gotovcu produljen pritvor u kojem je već više od 15 mjeseci. Gotovac se na novu odluku može ponovno žaliti Vrhovnom sudu.

U posljednjoj žalbi njegov je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković naveo kako dužina pritvora nije u razmjeru s težinom kaznenog djela za koje je Gotovac optužen te da ga mora biti pušten na slobodu iz zagrebačkog zatvora u Remetincu.

Gotovac je jedan od desetero optuženih za korupciju u HFP-u. U pritvoru je od sredine lipnja prošle godine kad je, zajedno s još dvojicom potpredsjednika Fonda, uhićen u antikorupcijskoj akciji "Maestro". Od tada mu Izvanraspravno vijeće svaka dva mjeseca produljuje pritvor.

Suđenje za osmero optuženih iz slučaja "Maestro" počinje 10. studenoga, a početak suđenja Gotovcu i Staniću sudac Vladimir Pavleković još nije zakazao jer je čekao odluku Vrhovnog suda i vraćanje spisa na zagrebački Županijski sud.

Vezane vijesti

Gotovac i Stanić osuđeni u slučaju "mali maestro"

Gotovac i Stanić osuđeni u slučaju "mali maestro"

Bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac danas je u ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" nepravomoćno osuđen… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika