29.09.2008. / 18:33

Autor: Katarina Zorić

Borba s korupcijom

Sanader: Treba pohvatati i male i velike ribe

Naglasio je da u borbi protiv korupcije nema malih i velikih riba. \"Sve ih treba pohvatati, a oni koji to govore kad su bili na vlasti nisu mogli uhvatiti niti jednu ribu\", istaknuo je Sanader

Akcija Index je bila sjajno obavljena akcija i potrebno je pohvatati sve koji su umiješani u korupciju, rekao je danas premijer Ivo Sanader dajući punu potporu institucijama koje su provele akciju Index.

Gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada", Sanader je demantirao ocjene da je akcija bila povezana uz pristupne pregovore o ulasku u Europsku uniju. "To je akcija koja se pripremala nekoliko mjeseci i dajem potporu svim institucijama koje su bile involvirane u tu operaciju", rekao je premijer.

Naglasio je da u borbi protiv korupcije nema malih i velikih riba. "Sve ih treba pohvatati, a oni koji to govore kad su bili na vlasti nisu mogli uhvatiti niti jednu ribu", istaknuo je Sanader.

Premije je komentirao i slučaj Zagorec. Ponovio je kako on nije adresa na koju trebaju ići pitanja o tom slučaju, već je to pitanje za pravosudne organe Austrije i Hrvatske. Sanader je rekao kako nije čuo ocjene Zagorčeva odvjetnika i njegove supruge da se radi o političkom dogovoru. "Ne znam čiji bi to dogovor bio. Ja o tome ne znam ništa", rekao je premijer.

Sanadera kao i svakog građanina Hrvatske zanima odgovor na pitanje o tajnim računima izvan Hrvatske i novcu na njima. "Svi koji su skupljali novac za obranu imaju pravo znati gdje je završio i u koje se svrhe trošio, ako nije bio potrošen za ono za što je bio namijenjen", rekao je premijer.

"Mesić i ja se ne svađamo"Premijer Ivo Sanader govorio je u emisiji i o odnosima s predsjednikom Stjepanom Mesićem. Rekao je kako su oni dobri te je ponovio da se oko puno stvari slažu, oko nekih se ne slažu, ali se oko njih ne svađaju. "Imamo razmimoilaženja u nekim pitanjima, ja recimo ne bih danas bio na prosvjedu novinara", rekao je Sanader.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika