30.09.2008. / 08:20

Autor: Eduard Šoštarić

Pritisak EU

Crna Gora i Makedonija zajedno priznaju Kosovo

Crna Gora i Makedonija zajedno će priznati nezavisnost Kosova u iduća dva tjedna, doznao je Nacional od inozemnog diplomatskog izvora. Sličan model je primijenila i Hrvatska kad je Kosovo priznala zajedno s Mađarskom i Bugarskom. Sredinom ovog mjeseca vladajuća koalicija u Crnoj Gori potpisala je prijedlog rezolucije o priznanju Kosova.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić najavio je sjednicu na kojoj će se raspravljati o priznavanju neovisnosti Kosova. Neki oporbeni zastupnici smatraju kako Crna Gora nema razloga da prizna Kosovo. Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je 24. rujna Makedoniju da ne prizna nezavisnost Kosova.

Tadić je kazao kako će Beograd poduzeti “odgovarajuće mjere” ako Skoplje bude priznalo Kosovo. Diplomatski izvori ističu kako bi zajedničkim priznavanjem Kosova Borisu Tadiću bio znatno smanjen prostor za kritike i optužbe na račun tih dviju država.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika