30.09.2008. / 10:16

Autor: Nina Tomljanović

Verbalni sukob Mesića i Sanadera

Sanader: "Mesić je potpisao zakon o privatizaciji Ine, a ne ja"

Premijer se i prisjetio i otvaranja 84. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajama, kada je Mesić hrvatsko gospodarstvo ocijenio zabrinjavajućim te je upozorio i na nastavak rasprodaje "obiteljskog srebra"

Gostujući u jučerašnjoj emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada", premijer Ivo Sanader opet je spomenuo odnos između njega i predsjednika Stjepana Mesića. "Moji odnosi s predsjednikom Mesićem su normalni, dobri, ali ima i razilaženja. Ja, na primjer, ne bih bio na prosvjedu s novinarima, premda Predsjednik ima na to puno pravo", rekao je Sanader.

Premijer se i prisjetio i otvaranja 84. Jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajama, kada je Mesić hrvatsko gospodarstvo ocijenio zabrinjavajućim te je upozorio i na nastavak rasprodaje "obiteljskog srebra", navodeći primjer Ine i prodaje njenih, hrvatskih izvora nafte, plina i vode. Tada je Mesić postavio pitanje da zašto se odričemo "zlatne koke" u turbulentnim vremenima kada se svi otimaju za izvore energije.

Sanader je taj kritički govor ocijenio svojevrsnim napretkom, jer kaže, nije zagovarao devalvaciju kune. Jučer je na radiju kazao kako se slaže s predsjednikom oko toga da ne treba prodavati Inu, ali dodaje, "Mesić je potpisao zakon o privatizaciji te tvrtke, a ne ja".

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika