02.10.2008. / 15:18

Autor: Petra Horvat

Odluka MIP-a

Stanimiroviću zamrznut zastupnički mandat

SDSS-ovac se želi pripremiti za lokalne izbore, te pružiti mlađima priliku u Saboru

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je prihvatilo zahtjev SDSS-ova zastupnika Vojislava Stanimirovića da mu se zamrzne zastupnički mandat. Stanović je svoj zahtjev obrazložio tvrdnjom da se želi posvetiti pripremama za lokalne izbore i mlađima dati priliku u Saboru.

MIP je odbacio zahtjeve privatnih tužitelja da se ukine zastupnički imunitet SDP-ovim zastupnicima Ranku Ostojiću i Marinu Jurjeviću.

Sindikalist Dubravko Jagić je podnio tužbu protiv Ostojića zbog izjave iz 2004. da je Jagiću "za ručkova na sindikalni račun zapinjala kost od zubatca u grlu".

Marina Jurjevića je, pak, tužio Drago Maček, posrednik Brodosplita, za širenje lažnih i uznemiravajućih glasina. Jurjević je svojedobno tvrdio da je Maček sudjelovao u nečasnim radnjama kojima je Brodosplit oštećen za šest milijuna američkih dolara.

Državno odvjetništvo je ranije najavljivalo kazneni progon Jurjevića, no od toga se odustalo, a privatna tužba nije dovoljan temelj za skidanje imuniteta.

Vezane vijesti

Isprika Bruxellesa Ostojiću

Isprika Bruxellesa Ostojiću

"Idemo dalje. Europska delegacija u RH nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika