02.10.2008. / 15:44

Autor: Ante Mihić

Fotogalerija

Počinje Auto show u Parizu

U Parizu će se od 4. do 19. Listopada održati veliki međunarodni sajam automobila. Kao što smo već i navikli obilazeći najveće svjetske sajmove i Pariz će svojim posjetiteljima prikazati sve najbolje u svijetu automobila, a sve to dobro će kombinirati sa ljepotom mnogih hostesa koje su postale zaštitni znak najvećih automobilskih proizvođača. Iako će se sjama otvoriti tek za dva dana, novinari i poslovni partneri imali su mogućnost već 1. listopada vidjeti što je novog u automobilskoj industriji i što se promijenilo u odnosu na prošlu godinu ili na prošlih nekoliko mjeseci u jedinoj gospodarskoj grani koja ne strahuje od inflacija i kriza na burzovnom tržištu.

Zahvaljujući Renaultu Hrvatska, i mi smo kao i cijela svita svjetskih i europskih auto novinara u dva dana sajma mogli uživati u spoju sjaja, luksuza, blještavila i ljepote. Imali smo priliku vidjeti čak 50 noviteta, automobila koji su neki prvi puta predstavljeni europskom tržištu, neki su već viđeni kao koncepti, a neki su tek blagim redizajnom željeli postići bolji efekt kod pojednih kupaca.

Renault je predstavio novi Megane, koji će po prvi impresijama sigurno postizati dobre pordajne rezultate, a njegov dizajn i izuzetno privlačna unutrašnjost sigurno će tom automobilu osigurati izvrstan položaj na tržitu. Nama se svidio i Nissan Nuvo čiji je štand bio smješten odmah uz Renaultov. Kada spominjemo sve novitete nemoguće je ne spomenuti novi BMW X1, Mercedesov concept nove E klase, Audi A1, Ferrari Californiu i VW Golf GTI, automobile koji će zbog svog izgleda, kvalitete, ali i svega onoga što smo navikli od tih potrošača oduševiti tržišta diljem svijeta.

Teško bi bilo nabrojiti sve novitete, koncepte, studije, sve ono što je novo na Paris auto showu jer bez obzira kolik vremena imali, uvijek vam se čini da se susrećete sa nečim novim dosad neviđenim. Možda je najveća zvijezda ovogodišnjeg sajma Lamborghini Estoque, studija, koja je oduševila svojim izgledom, ali i svime onime što se dešavalo oko tog automobila.

Kao i u posljednijh nekolio godina i u Parizu se sve više pažnje posvećuje zaštiti okoliša odnosno automobilima koji imaju manju potrošnju CO2 ili koriste druge alternativne pogone. Također je i sve veći naglasak na manje automobile, koji zbog svoji karakteristika, ali i dimenzija prilače one koji žele malene, ali kvalitetene gradske automobile. Kada krenemo nabrajati uvijek tražimo nešto bolje, drugačije na automobilima, pa stoga treba spomenuti i Toyotu IQ,Mini Crossover, Lexus IS CC, Mazu MX 5, Opel Insigniu, Novu Škodu Octaviu, Infiniti, ali i još čitavu plejadu vozila koja se ističe nečim drugačijim, posebnijim, nečim čime želi nadmašiti konkurenciju.

Ne treba zaboraviti i Velikane automobilske industrije kao što su Bentley, Aston Martin, Ferrari, Porsche, Lotu, automobile koji se ističu elegancijom, ali i cijenom. Kao što smo napisali u uvodu ovog teksta i Pariz je donio nešto novo, drugačije u odnosu na prošlu godinu jer automobilska industrija stalno teži boljem, pa iako ponekad smatramo da više ne možemo vidjeti ništa novo, bolje, automobilski stručnjaci nas opet iznenade svojim inovacijama i rješenjima za budućnost.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika