02.10.2008. / 16:18

Autor: Katarina Zorić

Bandićeva najava

Snižavanje cijena komunalnih usluga?

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici donijelo Pravilnik o korištenju javnih parkirališta s novim ulicama obuhvaćenim naplatom i promjenama u zoniranju

Cijene komunalnih usluga u Zagrebu neće rasti, a razmišlja se i o njihovu snižavanju, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon sjednice Gradskog poglavarstva. "Bit ću sretan ako nešto oko toga i napravimo do Božića i Nove godine, pa da to Zagrepčanima priopćimo", rekao je Bandić.

Poglavarstvo je na današnjoj sjednici donijelo Pravilnik o korištenju javnih parkirališta s novim ulicama obuhvaćenim naplatom i promjenama u zoniranju. Tako je u zonu I. u Gradskoj četvrti Donji grad ušla Vlaška ulica, a u Gornjem gradu - Medveščaku Dežmanova, Novakova, Pod zidom, Ribnjak i Tomićeva.

U zonu II.1 u Pešćenici-Žitnjak ušla je Čučerska, Dubravska, Granešinska, Naselak, Privlačka, Resnička, Retkovečka, Sesvetska, Ulica Divka Budaka (južna strana) i Trpinjska.

U Gornjem gradu-Medveščaku u zonu II.1 ušao je Dubravkin put, u Donjem gradu - Vukotinovićeva, u Trnju - Koturaška, Zelinska, Miramarska (od kućnog broja jedan do Ulice grada Vukovara), a u Maksimiru Hitrecova, Krešićeva (od Hitrecove do Branimirove), Maksimirska (od Bukovačke do Hondlove), Prilesje, te sjeverna strana Ulice Divka Budaka.

U parkirnu zonu II.2.1. u Novom Zagrebu-zapad ušla je Avenija Dubrovnik (južna strana Zagrebačkog velesajma).

Iz treće u drugu parkirnu zonu ušle su ulice u Maksimiru - Blažekova, Kušlanova (od Maksimirske do Zvonimirove), Rusanova (od Rakovčeve do Zvonimirove), te Šulekova (od Maksimirske do Zvonimirove).

Iz druge parkirne zone u treću ušle su ulice na Pešćenici - Žitnjak: Heinzelova (od Zvonimirove do Branimirove - istočna strana), Kušlanova (od Zvonimirove do Branimirove), Šulekova (od Zvonimirove do Bužanove).

Poglavarstvo je prihvatilo i zaključak o početku postupke javne nabave, u kojem je i nabava visokotlačnih natrijevih žarulja raznih snaga u ukupno procijenjenoj vrijednosti od 13,9 milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika