03.10.2008. / 09:56

Autor: Katarina Zorić

Pred istražnom sutkinjom

Zagorec se brani šutnjom

Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak nije želio otkriti hoće li se umirovljeni general braniti šutnjom ili će iznijeti obranu

Umirovljeni general Vladimir Zagorec pojavio se danas prije devet sati pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda ga ispituje zbog sumnje da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. iz sefa MORH-a odnio torbu s draguljima.

Zagorec je prvi put ročište izbjegao tako da se nije pojavio na sudu, već je otišao u Beč. Ovoga puta istragu koja je tajna neće moći izbjeći. Njegovom odvjetniku Zvonimiru Hodaku nije jasno zašto je postupak tajan te je najavio kako će tražiti da se postupak proglasi javnim. Hodak je istaknuo da se Zagorec branio šutnjom, ali samo zasad.

Nakon saslušanja Zagorec je vraćen u zatvor jer je i dalje na snazi odluka o jednomjesečnom pritvoru koja je donesena u ožujku prošle godine. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na dokaze i svjedoke te teških okolnosti kaznenog djela za koje se sumnjiči. Budući da je u istrazi sutkinja saslušala sve predložene svjedoke, očekuje se da će spis uskoro biti dostavljen tužiteljstvu ako stranke ne budu imale nove prijedloge. Nakon toga, tužiteljstvo mora odlučiti hoće li protiv umirovljenoga generala podignuti optužnicu.

Zagorca se sumnjiči da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. godine, iz sefa MORH-a odnio dragulje, o čemu se prvi put čulo na suđenju Hrvoju Petraču.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika