03.10.2008. / 08:33

Autor: Katarina Zorić

Javna ponuda

Istječe ponuda MOL-a za kupnju INA-e

MOL-ova dobrovoljna ponuda za preuzimanje odnosi se na nešto više od 30,16 posto dionica, a mađarska je tvrtka za dionicu Ine ponudila 2.800 kuna

Danas istječe javna ponuda MOL-a za kupnju dionica INA-e koja zadnjih dana bilježi znatan odaziv. Dobrovoljna ponuda MOLA-a za preuzimanje odnosi se na nešto više od 30,16 posto dionica, a mađarska je tvrtka za dionicu Ine ponudila 2.800 kuna.

Fond hrvatskih branitelja koji u vlasništvu ima 7 posto dionica i pet institucionalnih ulagača prihvatili su MOL-ovu javnu ponudu. Institucionalni ulagači već su objavili početkom tjedna kako će svaki pojedinačno odlučiti u kojem će omjeru prihvatiti ponudu.

Gužve koje su zadnjih dana vidljive  u Središnjoj depozitarnoj agenciji pokazuju da mali dioničari prihvaćaju ponudu. Kao i institucionalni i mali su ulagači potaknuti nepovoljnim kretanjima na financijskim tržištima.

Cijena dionice INA-e na Zagrebačkoj burzi padala je zadnja četiri trgovinska dana zaredom, a ujučer je završila trgovanje na 2.550 kuna, što je 250 kuna manje od one iz Molove ponude.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika