03.10.2008. / 08:53

Autor: Katarina Zorić

Hrabra igra

Dinamo u Ligi UEFA-e

U dramatičnom i neizvjesnom susretu "modri" su u Pragu izvukli neodlučenih 3:3 protiv Sparte i zbog više postignutih pogodaka u gostima idu dalje

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u natjecanje po skupinama Kupa Uefa. U uzvratnom susretu prvog kola Dinamo je u Pragu protiv Sparte odigrao 3:3 nakon što je maksimirski ogled prije dva tjedna završio bez pogodaka.

U dramatičnom i neizvjesnom susretu "modri" su u Pragu izvukli neodlučenih 3:3 protiv Sparte i zbog više postignutih pogodaka u gostima idu dalje. Dinamo je apsolutno zaslužio prolaz, bio je bolji većinu utakmice i samo zahvaljujući velikim pogreškama vratio je domaćine u život i ugrozio veliko slavlje.

Daleko bolje otvaranje utakmice hrvatski prvak je okrunio vodstvom u 17. minuti sjajnim pogotkom Moralesa sa ruba kaznenog prostora. Međutim, Sparta je u svega četiri minute preokrenula rezultat. Četiri crne minute u Dinamovoj obrani iskoristili su Kulič i Kladrupsky postigavši pogotke u 19. i 23. minuti. Kelava koji je u 10. minuti zamijenio ozlijeđenog Butinu kod prvog je pogotka mogao bolje reagirati, dok je kod drugog bio nemoćan. Ipak, u 30. minuti Dinamo je izjednačio. Mandžukić je pucao prema golu, a na odbijenu loptu je natrčao Lovren i zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu Dinamo je po drugi put došao do prednost. Ponovo je u prvom planu bio Mandžukić koji je u 64. minuti odlično pucao, Kozačik je još jednom odbio, a ovoga puta odbijenu loptu u mrežu je ugurao Badelj. U idućih desetak minuta "modri" su mogli dokrajčiti suparnika, no promašili su nekoliko sjajnih prilika. Kazna je stigla u 82. minuti kada je Vrdoljak igrao rukom u kaznenom prostoru, a Kladrupsky realizirao jedanaesterac. U posljednjih osam minuta Dinamo je grčevito branio mrežu i uspio je sačuvati rezultat 3:3 koji mu je otvorio vrata natjecanja po skupinama.

Divljanje navijačaDvoboj Dinama i praške Sparte ostao je u sjeni navijačkih sukoba. Tijekom izgreda privedeno je oko 300 hrvatskih navijača, dok je osam policajaca ozlijeđeno. Sukobi huligana i policije izbili su na nekoliko lokacija u gradu, a najžešće je bilo u samom središtu koje je pretvoreno u "ratnu zonu".

"Nakon prvog većeg incidenta policija je privela 120 osoba koje su kasnije puštene, no potom je još 200 navijača završilo u pritvoru i zabranjen im je dolazak na stadion," kazala je glasnogovornica policije Iva Knolova.

Utakmica između Sparte i Dinama proglašena je utakmicom visokog rizika i glavni češki grad je bio pod opsadom policije. Međutim, to nije spriječilo nerede. Kako piše "Blesk.cz" praškim ulicama je tekla krv, a navodi se kako su gostujući navijači na policiju bacali boce, kamenje, ali i stolce iz obližnjih kafića.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika