04.10.2008. / 13:23

Autor: Hrvoje Šimičević

Proces tjedna

O.J. Simpsonu doživotni zatvor?

Simpson, koji je uhićen i priveden u lisičinama, prema optužnici je zajedno s petoricom muškaraca pod prijetnjom oružjem oteo preprodavačima osobne sportske suvenire za koje je tvrdio da su mu ukradeni i da ih je samo htio natrag

O.J. Simpson, bivša zvijezda američkog nogometa, proglašen je jučer krivim za oružanu pljačku i otmicu, točno trinaest godina nakon što je oslobođen optužbe za ubojstvo svoje supruge na zloglasnom "suđenju stoljeća".

Porota u Las Vegasu proglasila ga je krivim po svih dvanaest točaka optužnice i prijeti mu kazna doživotnog zatvora. Kako prenose agencije, Simpson nije pokazivao nikakve emocije prilikom izricanja presude, a zajedno s njim, optužen je i njegov prijatelj Clarence Stewart, koji je također 2007. godine sudjelovao u izgredu koji se dogodio u hotelu Palace Station u Las Vegasu.

Simpson, koji je uhićen i priveden u lisičinama, prema optužnici je zajedno s petoricom muškaraca pod prijetnjom oružjem oteo preprodavačima osobne sportske suvenire za koje je tvrdio da su mu ukradeni i da ih je samo htio natrag. Suučesnici su priznali ovaj čin, nakon čega su svjedočili protiv Simpsona i Clarencea Stewarta.

Simpson je 1994. godine optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana, ali je oslobođen nakon jednogodišnjeg kontroverznog suđenja koje je zaokupilo pažnju svjetske javnosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika