04.10.2008. / 13:41

 

Budući slovenski premijer

Pahor: Politika prema Hrvatskoj ostaje ista

Budući premijer dodao je kako će nastaviti sadanju politiku prema Hrvatskoj, ističući kako je dosadašnji smjer Janšine administracije bio dobar, pri čemu je istaknuo način rješavanja graničnih pitanja

Budući slovenski premijer Borut Pahor najavio je da neće zagovarati veće promjene u odnosu na politiku vlade Janeza Janše kad je riječ o odnosima s Hrvatskom, te da će Ljubljana i dalje ustrajati na dosadašnjem načinu rješavanja otvorenih pitanja, prenosi Hina. Pahor je novinarima komentirao recentni epilog slučaja troje štediša Ljubljanske banke na Europskom sudu za ljudska prava. "Presuda suda u Strasbourgu dokazuje da je Slovenija prije 15 godina pravilno odlučila i da je rješenje potrebno naći u okviru sukcesije", izjavio je Pahor.

Budući premijer dodao je kako će nastaviti sadanju politiku prema Hrvatskoj, ističući kako je dosadašnji smjer Janšine administracije bio dobar, pri čemu je istaknuo način rješavanja graničnih pitanja. "Očekujem da će komisija stručnjaka za međunarodno pravo koja rješava pitanje granice vrlo brzo, na početku mandata nove vlade, završiti svoj rad, te obavijestiti obje vlade o alternativama koje pred nama stoje", rekao je Pahor.

Slovenija će i dalje inzistirati da se rješenje graničnog pitanja nađe uz uvažavanje "načela pravednosti", poručio je Pahor, te izrazio očekivanje da će rad međudržavnih komisija za predaju graničnog pitanja arbitraži uskoro biti završen. "Bez obzira na alternativu koju odaberemo, prilikom određivanja kopnene i morske granice mora se uvažiti načelo pravičnosti kao jedan od kriterija", istaknuo je Pahor. 

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika