04.10.2008. / 14:13

Autor: Hrvoje Šimičević

Vlasništvo INE

MOL sakupio 44,3 posto dionica

Do sada je ukupno deponirano dionica u vrijednosti 5,4 mijijarde kuna, a konačni podatak o broju deponiranih dionica za ponudu MOL-a u SDA očekuje se 9. listopada, dok isplata 17. listopada

Nakon što je noćas u ponoć istekao roka javne ponude mađarskog MOL-a za kupnju dionica Ine, prema podacima Središnje depozitarne agencije (SDA), za prihvaćanje ponude MOL-a deponirano je 64,2 posto dionica na koje se javna ponuda odnosi i 19,3 posto od ukupnog broja dionica, prenosi Hina.

MOL već ima udjel od 25 posto plus jednu dionicu, a sad može računati na udio u vlasništvu INE od 44,3 posto. Treba naglasiti kako to nije konačan broj dionica, budući da Središnja depozitarna agencija još obrađuje prijave dioničara za prihvaćanje ponude MOL-a, a ponude još mogu pristići i poštom. Rok za slanje poštom istekao je noćas u ponoć.

Do sada je ukupno deponirano dionica u vrijednosti 5,4 mijijarde kuna, jer je MOL u svojoj javnoj ponudi ponudio 2.800 kuna po dionici. Konačni podatak o broju deponiranih dionica za ponudu MOL-a u SDA očekuje se 9. listopada, a isplata 17. listopada. Dobrovoljna ponuda MOL-a za preuzimanjem, odnosila se na 30,16 posto dionica, odnosno na sve dionice Ine koje nisu u vlasništvu MOL-a i Vlade RH.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika